Vi är oerhört besvikna

Brandmännen tillhör den grupp som som fått sin löneökning sänkt i och med det nya avtal som slöts mellan arbetsgivarna och fackförbundet kommunal i onsdags kväll.
Och det väcker naturligtvis känslor. - Vi är jättebesvikna och trodde aldrig att det skulle sluta så här, säger Jörgen Eriksson som är fackligt ombud på Räddningstjänsten i Östersund. Han tycker att det är bra att de lågavlönade inom vård och omsorg prioriteras, men tycker ändå att de skulle få behålla den löneökning som de var garanterade innan det nya avtalet. Innan avtalet slöts var brandmännen garanterade en löneökning på 3,5 procent i och med det nya avtalet får dom 2,6 procent. Men nu väntar de lokala förhandlingarna där brandmännen har chans att få upp sina löner. Men Jörgen Eriksson tror inte att Östersunds kommun är beredda att höja till den gamla nivån. - Då kommer ju diskussionen om byskolor och barnomsorg och Östersunds dåliga ekonomi upp igen, och den verksamheten måste ju fungera, säger Jörgen Eriksson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".