Östersund

Nytt stort varsel i länet

50 personer på mediebevakningsföretaget Cision, tidigare Observer, förlorar jobben när verksamheten i Östersund flyttas till Stockholm.

Några orsaker till nedläggingen i Östersund uppges vara att företaget behöver effektivisera verksamheten och komma närmare sina kunder som finns i Stockholmsområdet.

- Vi måste hela tiden tänka på vår långsiktiga lönsamhet. Det är alltid tråkigt när medarbetare måste lämna bolaget. Nu ligger vårt fokus på hur vi på bästa sätt kan stödja dem att finna nya arbeten, säger Yann Blandy, Sverige- och Nordenchef på Cision.

För de anställda kommer beskedet som en chock.

- Just nu är det väldigt chockartat, det är ingen som kunnat förutse det här, säger platschefen Ricky Karström till Radio Jämtland.

Det här är bara ett i raden av flera stora varsel i länet på kort tid. På Arbetsförmedlingen oroas man av konjunkturnedgången. Hittills i år har 850 personer förlorat jobben och det är en ökning jämfört med ifjol.

- Varselsituationen är oroande - vi tror att arbetslösheten kommer att öka både under senhösten och våren, säger arbetsförmedlingens chef Johan Tegnhed.

Totalt är 2200 personer i länet arbetslösa just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".