JÄMTLAND

Hård konkurrens om vårdpersonal

Sjukvården i länet står inför väldigt stora bekymmer. Stora pensionsavgångar väntar om ett par år, samtidigt som andelen unga människor är väldigt få. Det här gör att det kommer att bli svårt att få tag på alla människor som behövs inom sjukvården.

- Det är en dubbel utmaning, säger Anni Åsén arbetar med peronalstrategiska frågor på landstinget.

Ungefär 350 personer behöver nyanställas varje år för att täcka upp för alla som går i pension eller slutar av andra anledningar.

För att möta det ökade rekryteringsbehovet satsar landstinget på att bjuda in gymnasieelever på studiebesök och försöka väcka intresset för vårdyrket. De jobbar också för att få delar av läkarutbildningen förlagd till Östersund, vilket troligtvis blir verklighet våren 2011.

Och det är just på läkarsidan som bristen blir störst. Men landstinget måste även anställa cirka 120 specialistsjuksköterskor inom 5 till 10 år, och där investerar landstinget i att utbilda den personal de redan har. Och samtidigt som landstinget förlorar en massa kompetenta människor och konkurrensen om den unga nya arbetskraften blir stenhård så kommer också vårdbehovet att öka.

- Eftersom befolkningen i vårt län blir äldre så blir också behovet av vård också större, säger Anni Åsén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".