ÖSTERSUND

Kyrkan startar familjerådgivning

Härnösands stift tänker starta en Kyrkans familjerådgivning i Jämtland nästa år. Syftet är att på det sättet ta ett större ansvar för familjers, och därmed även barns - hälsa och välbefinnande.

Sedan tidigare finns mottagningar i Sundsvall, Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik. Efter nyår är det tänkt att en ny mottagning ska etableras i Östersund, och att den även ska vända sig till boende i Härjedalen.

Det här är något som det framförts önskemål om från medarbetare i stiftets västra delar.

Svenska kyrkans familjerådgivning i stiftet drivs av Vårsta diakonigård.

Genom familjerådgivning vill kyrkan vara med och ta ansvar för att människor har det bra, inte minst för att barn ska växa upp under trygga förhållanden. De nära relationerna är viktiga och påverkar i hög grad människors hälsa och välbefinnande.

Stiftstyrelsen beslöt på tisdagen att medverka till att Kyrkans familjerådgivning kan byggas ut på det här sättet. I november tar stiftsfullmäktige slutgiltigt ställning till förslaget. Men redan nu har arbetet att rekrytera en familjerådgivare inletts, under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".