Skolan förändras när Bräcke måste spara

Bräcke kommun står inför ekonomiska problem och måste para 2 två procent i år. Det kan innebära stora förändringar i skolvärlden redan i höst.
Antingen läggs skolan i Albacken ner och verksamheten flyttas till Sörbygden, eller tvärtom. I Hunge föreslås barnen i klasserna fyra och fem skjutsas till Bräcke. Och i Rissna finns fler förslag, Marita Skoog är skolchef och hennes förslag till politikerna är att kombinera förskolan i ett hus med årskurserna ett och två. Äldre barn ska åka till Fjällsta skola. Men det finns också ett förslag från föräldrarna som politikerna ska ta ställning till som innebär att barnen går kvar i Rissna till och med femman. Skolan ska först och främst ha ett innehåll, menar Marita Skoog, inte bara vara ett hus och en symbol. Kvaliteten i undervisningen måste upprätthållas. Och bygden mister inte skolan även om man gör förändringar och omflyttningar, anser hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".