Motstridiga uppgifter om uppsägningar

Uppgifterna om att SAS säger upp 60 personer på biljettbokningen i Sveg går i sär. Enligt Gunilla Larsson som är facklig ordförande på kontoret ska man bara byta arbetsuppgifter men inte säga upp folk.
- Vi ska byta inriktning och det stämmer att biljettbokningen inte blir kvar här, men inga anställda ska sägas upp, säger Gunilla Larsson. Men Lennart Johansson som är försäljningschef på SAS vill i dag inte lova att de anställa i Sveg får behålla sina jobb. - Vi kommer att förhandla om att minska antalet kontor. I dag är vi fem men vi ska minska till fyra. Och jag vet inte om det blir kontoret i Sveg eller något annat kontor som får stänga, säger Lennart Johansson. I morgon, onsdag, ska facket förhandla med arbetsgivaren om de nya arbetsuppgifterna men det finns inget förhandlingsunderlag som handlar om uppsägningar. - Jag kan givetvis inte garantera vad som kommer att hända om ett par år, men i nuläget finns inga planer om uppsägningar, säger Gunilla Larsson. I slutet av den här veckan ska förhandlingarna vara klara.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".