Kvitto hett bevis mot sprängare

I dag väcktes åtal mot de båda män som misstänks för sprängdåden mot en bankbox i Brunflo och polishuset i Östersund i slutet av februari.
Männen, 29 och 21 år, åtalas för bland annat allmänfarlig ödeläggelse, försök till grov stöld och grovt vapenbrott. Och det är en kartong med innehåll som är chefsåklagare Sune Anderssons hetaste bevis mot männen. I kartongen återfinns bland annat ett kvitto från en bensinmack i Sundsvall där männen inhandlade T Gul gel som ska ha använts vid tillverkningen av bomben som placerades utanför polishuset. Båda männen är häktade men nekar till brott. Rättegången mot de båda männen inleds på onsdag i nästa vecka och chefsåklagare Sune Andersson kommer att yrka på mellan 8 och 12 års fängelse för båda männen. Det var natten den 28 februari i år som bomben utanför polishusets entré upptäcktes. Platsen kring polishuset spärrades av. När polisens bomtekniker skulle desarmera bomben detonerade den. Lyckligtvis kom ingen person till skada. Dessutom sprängdes en bankautomat i Brunflo med hjälp av två dynamitladdningar. Explosionen blev kraftigare än rånarna avsett, och de flydde utan att ha fått några pengar med sig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".