Östersund

Klartecken för permanenta världscuptävlingar

Men det blir inte fler världscupstävlingar i skidskytte i Östersund om inte kommunen och näringslivet ställer upp och delar kostnaderna med det svenska skidskytteförbundet.

Det internationella förbundet vill att Östersund ska bli permanent värd för tävlingarna i fyra år framöver, men det svenska skidskytteförbundets ordförande, Björn Eriksson, tvekar.

- En sån här tävling går en en och en halv miljon i förlust varje gång och vi kan inte ensamma täcka upp den kostnaden, då går det ut över de som utövar sporten, säger Björn Eriksson.

Han har nu inlett samtal med näringslivet och kommunen i Östersunds för att nå fram till ett avtal och först därefter kan han ge besked till det intenationella förbundet.

- Om inte Östersund vill så finns det massor av orter som står på kö för att få ett sånt här arrangemang, så vi kan inte diktera några villkor, säger Björn Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".