JÄMTLAND

Nobelkommittén nobbar länscentern

Centerpartiet i länet är ute i ogjort väder - det blir inga nya varianter på Nobelpriset - vare sig lokalt eller globalt. Dessutom har Jämtlandscentern nu fått lova att sluta göra intrång i Nobelprisets namnrättigheter i fråga om partiets eget entreprenörspris.

Vid Nobelstiftelsen var man i förra veckan mindre road av läns-centerns initiativ att kalla sitt nya företagarpris för ”Jämtlands Nobelpris i entreprenörskap”.

Stiftelsens jurist har nu varit i kontakt med centerpartiet och de har lovat att inte längre använda sig av det varumärkesskyddade Nobelnamnet.

Vice länsordföranden Carina Zetterström sade även i förra veckan att centerpartiet i länet tänkte skriva till Nobelstiftelsen och Nobelkommittén och föreslå att det instiftas ett nytt, äkta, Nobelpris - i just entreprenörskap. Men det verkar inte vara någon större idé...

- Vi får rätt ofta sådana här förslag men våra stadgar medger inte att vi instiftar några nya Nobelpris, i vilket ämne det än må vara.

Det säger Nobelstiftelsens informationschef, Annika Pontikis, till SR Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".