länet

Kabelbrott störde SOS Alarm i Östersund

SOS Alarm i Östersund kunde inte ta emot samtal och fyra av operatörerna fick på fredagen hastigt bege sig till Sundsvall och jobba vid SOS-centralen där i stället .

Det var en av följderna när en kabel för telekommunikation grävdes av i på fredagseftermiddagen. Avbrottet som varade till efter midnatt ledde också till att många i stadsdelen Körfältet blev utan kabel-TV under motsvarande tid.

Avbrott påverkade inte svarsförmågan hos SOS Alarm.

- Så fort ett samtal inte besvaras kopplas det över till en annan SOS-central i landet, säger Svenne Millberg, SOS-operatör i Östersund, till SR Jämtland.

SOS-centralen i Sundsvall var en av larmcentralerna som fick överta en stor del av samtalen från Östersund. Därför behövdes extra personal där och fyra operatörer från Östersund fick därför med kort varsel åka ner och göra sina arbetspass i larmcentralen vid kusten i stället.

Sedan midnatt natten mot lördagen fungerade allt alltså enligt vanliga rutiner igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".