Östersund

Raggar sponsorer till världscuptävlingar

I mitten av mars måste skidskyttesverige lämna besked: klarar Östersund av att arrangera världscuptävlingar i fyra år framöver eller inte? På onsdagskvällen träffar skidskytteförbundet tänkbara sponsorer.

Sammanlagt kostar tävlingarna ungefär 10 miljoner. Tanken just nu är att näringslivet ska kunna gå in med 2,5 miljoner kronor. 4 miljoner kommer från internationella avtal och resten ska kommun och länsstyrelse stå för. Världscuptävlingen som avgjordes i Östersund i december gick med förlust och för att slippa en liknande ekonomisk smäll i framtiden vill skidskytteförbundet nu på förhand säkra upp den ekonomiska biten.

Håkan Blidberg, marknadschef på svenska skidskytteförbundet, vill att ungefär 100 företag från länet ska vara med och sponsra tävlingarna. Några av de större som kommer att vara med på mötet i kväll är, Jämtlamell, SCA Sparbanksstiftelsen och Jämtkraft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".