LÄNET

Brottsförebyggare misstänks ha lurat till sig husvagn

En tidigare anställd hos svenska stöldskyddsföreningen i länet åtalas för bedrägeri och grov förskingring.

Mannen misstänks för att ha köpt en husvagn värd 300 000 kronor i föreningens namn utan att hans arbetsgivare visste om det.

Mannen fick köpa husvagnen till reducerat pris eftersom han uppgav att den skulle användas i stöldskyddsföreningens arbete. När mannen slutade sitt jobb ett år efter husvagnsköpet registrerade han enligt åtalet husvagnen som sin egen.

En del i åklagarens bevisning är falska fakturor som mannen misstänks ha skickat till flera företag i länet. De ska ha trott att de betalade medlemsavgifter och sponsrade stöldskyddsföreningen, fast de egentligen betalade delar av husvagnen.

Den åtalade mannen förnekar alla anklagelser. Hans advokat säger till Radio Jämtland att de kan bevisa att arbetsgivaren var medveten om husvagnsaffären.

Svenska stöldskyddsföreningen är en ideell förening som arbetar för att förebygga brott i samarbete med bland annat polisen och försäkringsbranschen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".