strömsund

Rentzsh startar ny gratistidning

Mediemannen Ralph Rentzsch satsar åter på att ge ut en lokal gratistidning i Strömsund. Han kommer själv att vara huvudägare och det första numret kommer ut i mars.

RalphRentzsch satsar även på att ge ut en gratistidning på ryska för ryska turister: ett magasin som kommer att omfatta hela Sverige när det gäller annonsmaterial.

- Många ryssar pratar bara ryska, och det man läser om - dit vill man åka. Här finns en möjlighet för annonsörerna att styra ryssarna dit de vill, säger Ralph Rentzsch till Radio Jämtland.

Det ryska magasinet är tänkt att komma ut två gånger per år; inför varje sommar- och vintersäsong och det ska delas ut hos flygbolag, färjerederier och researrangörer som förmedlar resor mellan Ryssland och Sverige.

När det gäller satsningen på en ny reklamfinansierad gratistidning i Strömsund säger Rentzsch att den tidningen ska komma ut som förut, en gång i månaden.

Ett antal delägare kommer att finnas med, bland annat någon eller några av dem som var med i den förra gratistidningen, som gick i konkurs i slutet av sommaren. Men den konkursen berodde inte på att det gick dåligt för lokaltidningen i Strömsund, enligt Ralph Renzsch:

- Anledningen var att hela koncernen skötte sig uselt, säger han.

Det var inte bara lokaltidningen i Strömsund som gick i konkurs, det gjorde även bland annat tidningen Storsjön i Östersund, som även den ingick i samma bolag.

Med sig har han ett antal finansiärer, bland annat någon av dem som varit delägare tidigare, säger han till Radio Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".