Tromsö

Skottdrama vid norsk skola

En kvinna och en man miste livet i ett skottdrama utanför en skola i Nordnorge på fredagsmorgonen. Allt tyder enligt polisen på att det rör sig om en familjetragedi.

Polisen fick vid halvniotiden ett larm om att två personer skjutits på en parkering utanför Slettaelva barneskole i Tromsö.

När polis och ambulans kom till platsen kunde man konstatera att kvinnan var död och att mannen hade livshotande skador. Han avled senare på sjukhus.

Kvinnan gjorde sin lärarpraktik på skolan och enligt polisen hade paret, mellan 40 och 50 år gamla, en kärleksrelation.

Enligt polisen har endast mannen varit beväpnad. Polisen vill dock inte bekräfta att det rör sig om mord och självmord eller säga något om motivet. Det verkar dock stå klart att inga andra personer är inblandade i skottlossningen.

Många föräldrar till barnen på skolan och till barn på en förskola i närheten tog sig dit sedan händelsen blivit känd. Skolan och polisen uppger dock att inget av barnen var direkt inblandade i dramat.

Kommunen har upprättat en krisgrupp för att ta hand elever som mår dåligt. Parkeringsplatsen ligger bara 50 meter från skolan. TT/NTB

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".