Frösön/Stockholm

Fler flyg för dem som vill fly Jämtland

Konkurrensen om flygresenärerna kommer från i höst att öka ytterligare, på sträckan Östersund-Stockholm. Nu är det klart att Flyjämtland - ett nytt bolag med Sverigeflyg och tio lokala företag som delägare drar igång trafik från den 16 augusti.

De räknar med att flyga 20 gånger i veckan i vardera riktningen mellan Östersund och Bromma - som de hävdar är ett snabbare alternativ, med närmare till Stockholm och kortare köer, för resenärerna.

- Den totala restiden mellan Jämtland och Stockholm City eller de många företagen i Bromma, Sundbyberg, Solna och Kista blir väsentligt lägre än via Arlanda, säger Michael Juniwik, VD för Sverigeflyg Service AB.

Från nästa vecka drar bolaget NextJet igång trafik mellan just Bromma och Östersund. Sedan tidigare flyger SAS mellan Arlanda och Östersund och till hösten ser det alltså ut att kunna bli tre olika flygbolag att välja mellan för de länsbor och turister som vill flyga mellan länet och kungliga huvudstaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".