Cortina

Maria PH sjua i Cortinas storslalom

Anja Pärson låg fyra efter första åket i Cortinas storslalom. Men efter en stor miss i slutet av andra åket blev Maria Pietilä Holmner bästa svenska på en sjunde plats.

Inför söndagens storslalom handlade det mest om Anja Pärsons knä som hon skadade i lördagens störtlopp. Men hon ställde upp och gjorde ett riktigt bra första åk där hon kom in på en fjärde plats.

- Det är nog ganska bra med henne nu. Hon känner fortfarande smärta men det är bara i vissa lägen, säger hennes pappa Anders Pärson till TT.

Men i det andra tappade Anja rejält efter en stor miss ett par portar från mål och hade knappt styrfart när hon tog sig över mållinjen på artonde plats.

I täten var det bara rödvitt. Österrike lade beslag på alla pallplatser, bäst var Kathrin Zettel som vann överlägset, 1,39 före Michaela Kirchgasser. Elisabeth Görgl ledde stort inför andra åket men gjorde en stor miss i slutet av det andra. Ändå lyckades hon ta sig i mål på en tredje plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".