hammerdal

Ytterligare stöd till Jämtlandsgården

Delägarna i slakteriet Jämtlandsgården i Hammerdal går in med ytterligare pengar för att säkra företagets framtid. Maths O Sundqvist går in med ytterligare 250 000 kronor.

På måndagen blev det klart att delägarna i en nyemission går in med totalt två miljoner kronor ytterligare för att få företaget på fötter.

Finansmannen Maths O Sundqvist med företaget Jemtia ab har gått in med 250 000 kronor är är en av fem som gått in med mest pengar.

- Det här betyder dels att vi kan överleva men också utveckla nya produkter, säger Bo Granqvist, ledamot i styrelsen för Jämtlandsgården.

Sedan mitten av december har de 200 delägarna nu gått in med totalt två miljoner kronor för att få slakteriet på fötter.

Den främsta orsaken till att slakteriet haft ekonomiska problem är att de under en månads tid under hösten var tvugna att hålla stängt på grund av tekniska problem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".