Länet

Jobbsökande får personliga tränare

Från och med nästa vecka kommer länets arbetssökande kunna få av personliga ”jobb-coacher”. Arbetsförmedlingen har fått pengar från regeringen både för att kunna anställa fler arbetsförmedlare och anlita externa företag.

Upphandlingen av personliga coacher görs på regeringens uppdrag mot bakgrund av det senaste årets kraftigt försämrade arbetsmarknad med minskad efterfrågan och ökning av antalet varsel.

Alla som skrivs in för första gången på Arbetsförmedlingen ska erbjudas en personlig coach under högst tre månader. Målet är att personerna därefter ska ha ett nytt arbete.

Christina Storm Wiklander, arbetsförmedlingschef i Östersund, hoppas att upp till arton jobb-coacher ska kunna anställas direkt av Arbetsförmedlingen och kan börja jobba redan om en vecka och att cirka tusen arbetssökande ska kunna få hjälp av coacherna under 2008.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".