länet

Inbrottsvåg i villor var välorganiserad

Jämtland har under de senaste två månaderna drabbats av en våg av villainbrott. Polisen misstänker att organiserad brottslighet ligger bakom.

- Att det kommer en mängd inbrott följt av en lugnare period, och sen en mängd liknande inbrott igen är något som pekar mot att det skulle handla om ett brottsligt nätverk, säger Håkan Jonsson, polisinspektör vid Östersundspolisen.

Polisen har tagit emot ett 20-tal anmälningar om villainbrott i Jämtlands län på en dryg månad. Tjuvarna har haft samma tillvägagångssätt vid alla tillfällen. Dom har tagit sig in genom fönster och altandörrar och sedan främst tagit smycken och kontanter - små saker som är lätta att göra sig av med bara genom att stoppa dem på brevlådan. Inbrotten har skett i Östersundstrakten och i Järpen.

De senaste dygnen har det skett ytterligar fyra inbrott, och polisen befarar nu att ännu en inbrottsvåg är på gång - därför går man nu ut med flygblad till tidigare drabbade områden i Lit och Östersund för att varna villaägarna.

Att även villaägare i Västernorrlands, Gävleborgs och Dalarnas län har drabbats av en liknande inbrottsvåg gör att polisen misstänker att det rör sig om organiserad brottslighet.