Östersund

Långa köer till seniorboende

Köerna är långa för de pensionärer i Östersunds kommun som behöver seniorboende. Just nu står trehundra personer i kö men det finns bara 79 specialanpassade lägenheter och alla är redan uthyrda.

Britt Fridh har efter fem och ett halvt års köande nyss flyttat in i en seniorlägenhet på Prästgatan. Hon tycker att hon har hamnat i himmelriket, men menar samtidigt att de kommunala politikerna måste göra något för att korta köerna.

- Det är ju så många som skulle behöva det här, och de har inte en chans. Ändå kanske det har gått bra för mig som har en talande tunga. Det är ju synd om dem som varken har nån hjälp, eller nån anhörig som ställer upp, menar Britt Fridh.

Även privata fastighetsägare erbjuder seniorboende, men då krävs en depositionsavgift av hyresgästen. Enligt Claes Nilsson på Attacus Västerport kostar det ungefär 80 000 kronor för en tvåa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista