ÖSTERSUND

ÖP fälls för förtal av Rentzsch

Tryckfrihetsjuryn i Östersunds tingsrätt fäller Östersundsposten för förtal. Mediamannen Ralph Rentzsch har stämt tidningen för att de pekat ut honom som bedragare.

Han kräver nu Östersundsposten på skadestånd. Men än är inget klart. Först ska även tingsrätten ta ställning i förtalsmålet.

Juryn fällde Östersundsposten på två punkter av sex. Själva målet gäller en artikel hösten 2007 där Ralph Rentzsch av en annan företagare pekades ut som medskyldig till att ha lurat Länsstyrelsen på stora pengar med hjälp av luft-fakturor.

Rubriken på artikeln som slogs upp flera sidor i ÖP och deras nätupplaga sa bland annat, citat ” Jag och Rentzsch lurade länsstyrelsen på 85 000 kronor” slut citat.

Rentzsch nekar till anklagelserna och säger att han förlorade flera hundra tusen kronor i annonsintäkter till sin nystartade tidning på grund av artiklarna, därför tycker han att skadeståndet är väl lågt.

Den 17 februari meddelar tingsrätten sin dom.

Bosse Andersson som då var chefredaktör för Östersundposten och ansvarig för innehållet i tidningen vill inte lämna några kommentarer i dag.

- Jag avvaktar tills tingsrätten har kommit med sin dom, säger Bosse Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista