RAGUNDA

Socialdemokraterna avgår

Alla socialdemokrater som har kommunala uppdrag i Ragunda ställer sina platser till förfogande.

Socialdemokraterna i Ragunda avgår alltså. Alla i partiet som har kommunala uppdrag ställer sina platser till förfogande. Regeringskris i Ragunda.

Det har varit en hel del politisk turbulens i Ragunda den senaste tiden. I december hoppade centern av samarbetet med socialdemokraterna efter att kommunalrådet Elisabet Yngström sagt att kommunen är för liten för att klara sig på egen hand, och att några högre tjänstemän hade varslats om uppsägning för att spara pengar.

Efter det att Centern sade upp sitt samarbete med socialdemokraterna så finns det ingen politisk majoritet i Ragunda. Utspelet från socialdemokraterna sätter nu press på partierna att kunna hitta en lösning och det måste man göra inom en månad. Vilka partier som kommer att styra kommunen är just nu oklart. Det kan bli ett läge med socialdemokraterna i opposition.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista