Regeringen hänger på samarbete med Thailand

Nu har regeringen fått upp ögonen för det samarbete som Ragunda kommun under en längre tid har haft med Thailand, och de vill nu vara med och utvidga samarbetet.
I dag har ett seminarium hållits i Bispgården som ska vara startskottet för ett utbyte av varor och tjänster mellan Thailand och Sverige. Vice statsminister Margareta Winberg företrädde regeringen och öppnade dagens möte. Med på mötet fanns också bland annat Thailands kulturminister Chakrarot Chitrabongs som är mycket drivande i projektet. En hel del träråvaror exporteras redan till Thailand, en viss del till följd av samarbetet med Ragunda, men nya områden kan var IT teknik och miljö. Och då handlar det främst om att Sverige ska leverara kunskap. Man hoppas också på att de lokaler som Mitthögskolan lämnar i Bispgården ska fyllas av ett centrum där man kan uppleva Thailändsk kultur, men också den plats dit man vänder sig för att skapa kontakter med Thailand.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".