Östersund/Stockholm

Cybercom i Östersund varslar

It-konslutföretaget Cybercom i Östersund varslar mellan 25 och 30 personer, och ungefär lika många på kontoret i Stockholm, enligt företagets informationsdirektör Christina Cato.

- Vi ser tufft på 2009. Vi justerar oss nu till de affärsmöjligheter som vi ser hos våra kunder, säger Joakim Ek, vd på Cybercom Sweden North i Östersund.

Mellan 25 och 30 av de totalt cirka 90 anställda på Cybercom i Östersund kommer att sägas upp.

Enligt bolagets informationsdirektör Kristina Cato är det ändå i dagsläget ingen risk för att Östersundskontoret läggs ner helt. Hon vill heller inte peka ut några specifika kunder som orsak till varslen, även om hon medger att neddragningarna inom Ericsson-koncernen är en bidragande orsak.

Uppsägningarna inom Cybercom berör totalt 160 personer i Sverige och Finland. För trots att Cybercoms omsättning ökade med 115 miljoner mellan 2007 och 2008, så förutspår bolagsledningen en kraftigt minskad efterfrågan på it-konsulttjänster under 2009.

- Vi måste se till att ha en långsiktigt bra lönsamhet i bolaget, säger Joakim Ek.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".