Avgörande nära i Åretvisten

Tvisten mellan Å.R.E. AB och Åreguiderna om markområdet intill där multihallen byggs vid campingen på Åre strand ser ut att närma sig ett avgörande.
Tidigare har Åreguiderna redogjort för hur de ser på frågan. I dag har tingsrätten i Östersund mottagit Å.R.E. AB:s svar i frågan. I stora drag handlar tvisten om att Åreguidernas vd Christer Svensson anser att Å.R.E. AB inte uppfyllt alla åtaganden i en överenskommelse som skrivits. I ett särskilt kontrakt, som skrevs den åttonde december förra året, står det att Åreguiderna senast den sista juni i år flyttar ifrån Åre camping. Men det står också att Å.R.E. AB ska göra sitt yttersta för att ordna mark åt Åreguiderna, och det är det Christer Svensson anser att Å.R.E. AB inte gjort, och därför ska han inte behöva flytta sin verksamhet från Åre camping. Å.R.E AB däremot skriver i sitt svar till tingsrätten att man visst uppfyllt sina åtaganden gentemot Åreguiderna. Men problemet är att Holiday Club som nu äger marken inte vill sälja ut någon mark överhuvudtaget. Det blir nu rådman Staffan Lindqvist vid Östersunds tingsrätt som beslutar att Åreguiderna ska flytta per omgående, eller så anser han att det inte finns nog starka skäl för ett sånt beslut. En slutgiltig dom i frågan tas dock i en framtida rättegång.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".