Östersund

Ola Ravald lämnar skidlandslaget

Den kände sprinttränaren Ola Ravald med bas på Vintersportcentrum i Östersund, lämnar sitt åtagande i skidlandslaget till fördel för Östersunds Skidgymnasium.

- Det är väl egetligen tre delar som jag vägt in i mitt beslut. Den ena delen var att vi inte var helt överens om hur vi skulle bygga upp sprintorganisationen jag och skidförbundet. Den andra delen är att familjesituationen är tuff att kombinera med ett sprinttränarjobb, och den tredje delen är att jag blivit erbjuden ett spännande jobb i Östersund på det nya skidgymnasiet som startade förra året, säger Ola Ravald till SR Jämtland.

Ola Ravald låg bakom de svenska sprintframgångarna i OS i Turin 2006 där det blev tre guld och ett brons. Efter ett år som tränare i Kina tillsammans med Per-Erik ”Peken” Rönnestrand, har Ravald jobbat för Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, som utvecklare och resursperson till längdskidåkarna och skidskyttarna i landslaget.

Han tackar nu nej till att vara ansvarig för sprintlandslaget eftersom han och skidförbundet inte kommit överens om hur den svenska sprintsatsningen ska se ut.

- Det är inga stora grejer men det är tillräckligt för att jag ska känna att det inte var dit jag ville gå fullt ut, samtidigt som jag blev erbjuden att arbeta på det nystartade skidgymnasiet i Östersund vilket jag ser fram emot, säger Ravald till SR Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".