Misstänkt bomb var P 3:s modem

Morgonens polisinsatser kring den misstänkta sprängladdningen på Stortorget i Östersund har avblåsts. Det misstänkta föremålet visade sig vara utrustning som använts av Sveriges Radios P3.
Östersundspolisen har sett allvarligt på den misstänkta sprängladdningen på torget och åtgärderna, med avspärrningar och extrainkallad personal, har gjorts med sprängdåden i februari i Åre, Östersund och Brunflo i färskt minne. Den här gången var det bara ett kvarglömt modem som blivit kvarlämnat på en av lyktstolparna vid Stortorgsgrillen ända sedan Storsjöyran. Därefter har någon okänd, som ett busstreck med tusch textat ordet "bomb" på modemet, vilket liknade omständigheterna kring bomben som sprängdes vid polishuset i Östersund i slutet av februari. Dosan med en blinkande diod, med trådar inkopplade i en närbelägen telefonkiosk, var ett modem för internetuppkoppling som sattes upp i samband med att P3:s Sommartoppen sändes från Östersund, enligt polisen. Det kunde polisen konstatera sedan man kontaktat Telia.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".