Länet

Landstingsdirektören: - Fler måste troligen varslas

Trots att landstinget nu varslar anställda motsvarande 115 heltidstjänster, inom ramen för det omställningsprogram som ska genomföras kommer det inte att räcka, befarar landstingsdirektör Karin Strandberg Nöjd.

- Det kommer eventuellt att bli fler varsel längre fram. Det ekonomiska läget för vårt landsting är väldigt bekymmersamt eftersom vi tappar så mycket intäkter, säger Karin Strandberg Nöjd till SR Jämtland.

Det är områdena administration, stöd och service som får de största nedskärningarna, tillsammans med primärvården, när landstinget nu tvingas banta organisationen.

Däremot kommer akutvården och röntgen att i stort sett klara sig.

Karin Strandberg Nöjd hävdar också att vårdköerna inte kommer att bli längre, utan att personalen snarare ska kunna korta köerna med ett ändrat arbetssätt.

Men omställningsarbetet och de lagda varslen kommer inte att räcka till för att täcka de 177 miljoner, som landstinget är ålagda att minska sin verksamhet med, utan det kommer att krävas ytterligare nedskärningar, enligt Karin Strandberg Nöjd.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".