Östersund

Storsjöcupen slår i taket

Ett av länets största idrottevenemang, Storsjöcupen -fotbollscupen för barn- och ungdomslag i Östersund slår i år återigen rekord i antal anmälda lag.

339 lag är anmälda till cupen i månadsskiftet juni-juli.

Det är mer än detillgängliga planerna och spelarförläggningarna kan ta emot och arrangörerna tvingas därför säga nej till flera av de som skulle velat komma.

- Tyvärr kan vi inte ta emot alla som vill komma. Två av de anmälda lagen har dessutom redan själva tvingats tacka nej eftersom föräldrarna i lagen inte kunnat hitta något boende. Allt är uppbokat i ett stort område runt Östersund, säger cupgeneralen Benny Brovinger till SR Jämtland.

- Vårt tak går vid 310 lag. För att klara det här i fortsättningen måste vi få en konstgräsplan till Sportfältet i Odensala, säger han.

Storsjöcupen är förutom en idrottslig begivenhet av stora mått också en stor händelse för handeln och besöksnäringen i kommunen.

Benny Brovinger berättar att bland annat campingen i Lit är uppbokad fram till 2011 under cupveckan. Hela Odensala camping i Östersund är även i år helabonnerad under cupen av fotbollslag, runt 1000 personer, från Verdal i Tröndelag.