KROKOM

Anhöriga upprörda över nedläggningsbeslut

Oroliga anhöriga till boende på Spinnrockens äldreboende i Nälden träffade i går kväll företrädare för kommunen som ville berätta mer om sina planer på att lägga ned äldreboendet.

- Både de boende, personalen och vi anhöriga är väldigt oroliga, och tycker att tjänstemännens förslag om nedläggning är taget på felaktiga grunder. Nu måste vi så snabbt som möjligt försöka påverka de ansvariga politikerna, för tjänstemännen var omöjliga att påverka - det märktes under mötet igår kväll, säger Örjan Lööf från Östersund, som har sin 97-åriga mamma boende på Spinnrocken.

Tidigare i veckan berättade Krokoms socialförvaltningschef Ulf Norring om nedläggningsförslaget, som ska spara pengar åt kommunen. Han tror att de boende på Spinnrocken kan flyttas till andra boenden utan några större problem.

Men det håller inte Örjan Lööf med om, och nu ska de anhöriga försöka få ansvariga politiker att stoppa nedläggningen:

- Personalen på Spinnrocken tar inte bara hand om de tio boende på avdelningen, utan hjälper äver de sju gamla som bor i servicelägenheterna i samma hus - men det har tjänstemännen inte tagit någon hänsyn till.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".