Östersund

Arenan så gott som evenemangslös

Inför sommaren saknas färdiga bokningar - utöver fotboll - på den snart två år gamla arenan i Stadsdel Norr i Östersund. Trots tidigare kritik om bristen på evenemang och en egen målsättning om att få igång mer verksamhet har arenans driftsbolag, Driftaren, misslyckats med att få hit artister och arrangemang.

- Det är inte så lätt att få med intressenter på den här båten, säger Rolf Lohse, som jobbar med bokningarna, till SR Jämtland.

Driftsbolaget klarar inte av att ta den ekonomiska risken för evenemang på arenan och i rådande lågkonjunktur drar sig andra investerare för att ställa upp berättar Lohse.

- Vi kan inte bara bygga anläggningar, vi måste jobba för att fylla dom också, säger det centerpartistiska oppositionsrådet i Östersund, Carina Zetterström.

Hon är förvånad över att det inte ser ut att bli några evenemang i sommar. Hon vill ha en diskussion mellan kommunen och driftsbolaget.

- Jag menar förra året var det ingen lågkonjunktur och då hade vi bara ett evenemang på arenan, säger Carina Zetterström till SR Jämtland.

Vad den tomma evenemangsarenan kostat reder vi ut i SR Jämtlands sändningar, måndag eftermiddag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".