Östersund

Af-chefen optimistisk om varslade

Trots den hårda smällen som tisdagens varsel av 246 anställda vid Östersundsföretaget Aditro utgör är Kristina Storm Wiklander, chef för arbetsförmedlingen i länet, optimistisk om de varslades framtidsmöjligheter.

Teletjänsteföretaget Aditro varslade på tisdagen 246 av sina 400 anställda i Östersund. Anledningen är att man mist sin största kund, teleoperatören Glocalnet.

Det är främst unga personer som är anställda och för många är det det första jobbet.

Därför är branschen och företaget extra viktigt säger Kristina Storm Wiklander som är chef för arbetsförmedlingen i länet.

Hon är ändå ganska optimistisk för det här är inte de svaga på arbetsmarknaden, hävdar hon.

- De har ändå fått ett jobb så det här är en grupp som har jobbat ett tag och har tankar och funderingar om framtiden. De har säkert en del önskemål när de kommer till oss, säger Kristina Storm Wiklander till SR Jämtland.

Kompetensen bland de varslade är mycket varierad tror Kristina Storm Wiklander, både när det gäller faktiskt utbildning och erfarenhet av arbete.

- Om man inte hittar ett jobb så är det perfekt läge nu att vidareutbilda sig.

Var och en kommer att intervjuas för att få göra en plan som passar var och en.

Kristina Storm Wiklander understryker att det trots lågkonjunkturen faktiskt finns jobb och det anmäls nya arbeten.

Men med Aditro-varslet så har 870 personer varslats om uppsägning i länet hittills i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".