Vården i Härjedalen får kritik

Socialstyrelsen har det senaste året vid flera tillfällen riktat kritik mot brister i samarbetet mellan hemsjukvården och primärvården i Härjedalen.
I ett nyligen behandlat ärende har en läkare bland annat struntat i att fylla i en patients sjukjournal. Det faktum att vårdcentralerna och hemtjänsten samarbetar så dåligt har bland annat resulterat i att det saknats vårdprogram för döende patienter och att anhöriga inte tillfrågats i beslut som rört deras sjuka släktingar. Magnus Dyborn, som är medicinskt ansvarig läkare på Svegs hälsocentral, förklarar problemen med underbemanning och en hög omsättning av både läkare och sjuksköterskor. - Bristen på kontinuitet har gjort att vi haft svårt att etablera bra rutiner säger Magnus Dyborn till Radio Jämtland. På socialstyrelsen kommer man nu att försöka övervaka att vårdrutinerna i Härjedalens kommun förbättras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".