Lit

Dykningar kan ge dödsstöt åt gamla landsvägsbron i Lit

Hur illa ställt är det egentligen med gamla Litsbron? Det väntar Vägverket sig att få besked om vid undersökningar som de låter dykare göra av bron just nu.

- Upptäcker man så allvarliga fel att gamla bron över Indalsälven måste stängas helt blir Lit delat i två delar, vilket skulle få stora konsekvenser för Lit som tätort, säger Leif Persson i brogruppen i byn till Länstidningen.

Att bygga en ny bro på platsen skulle kosta runt 90 miljoner kronor, enligt Vägverket och det är pengar som lär vara svåra  att skaka fram i närtid.

Bygruppen har lanserat ett förslag om en enkelfilig bro, med trafikljus, som skulle krympa byggkostnaden till runt 45 miljoner.

Gamla Litsbron har i många år varit avstängd för tung trafik och bara personbilar och gångtrafikanter och cyklister får passera, men trots det så har brons skick blivit allt sämre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".