LÄNET

Skidskyttarnas landslagstrupp spikad

Skidskyttets förbundskapten Staffan Eklund gör inga förändringar i landslagstruppen inför nästa säsong som innebär spännande olympiska spel i Vancouver förutom världscup.

Det var inte heller särskilt väntat efter den gångna vinterns strålande resultat som toppades med Helena Jonssons briljanta seger i totalcupen.

- Våra damer avancerade till andra plats i nationsrankingen, herrarna till fjärde. Det ger oss sju startplatser i WC. Så många har vi aldrig haft förut, konstaterar Staffan.

Han och tränaren Wolfgang Pichler förfogar över en väl sammansatt trupp. På herrsidan representerar Björn Ferry och Carl Johan Bergman erfarenheten, Fredrik Lindström, 19 år och debutant i fjol, ungdomen.

I damsextetten är Anna Carin Olofsson, OS-etta i masstart 2006, mest rutinerad och Helenas Jonsson lillasyster Jenny, 21, yngst.

- Truppen är väl mixad i fråga om ålder och meriter. Vi har en bra topp med Helena som ässet och flera ungdomar som kommer att ta kliv framåt till nästa säsong. Med sex damer ordinarie i A-laget så kommer en ur U-laget att få starta i Östersund i WC-premiären, förklarar Staffan Eklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".