Jämtlands län

Fängelsedömd åtalas för nya allvarliga brott

En 25-årig man från länet som avtjänar fängelsestraff för bland annat grovt narkotikabrott, grovt dopningsbrott och våldsbrott åtalas nu igen - för två fall av grovt övergrepp i rättssak.

25-åringen ska, enligt åtalet, ha hotat att döda eller allvarligt skada två andra män som dömdes tillsammans med honom själv i en stora knarkhärva i länet förra våren. 25-åringen var en av huvudmännen. Genom hoten tvingade han till sig 100 000 kronor från en av männen. Den andre fick han att utföra diverse tjänster åt sig och delta i förberedelser av nya brott, enligt åtalet.

bland annat grovt narkotikabrott, grovt dopningsbrott och våldsbrott

Hotelserna mot de båda tidigare brottskumpanerna förstärkte 25-åringen bland annat genom att skicka brev med en dödsskalle och genom att låta dem förstå att han har goda kontakter med kriminella Brödraskapet Wolfpack, som han kommit i kontakt med på fängelset.

Åklagarens bevisning mot den åtalade 25-åringen utgörs av vittnesförhör med en rad personer och telefonsamtal som polisen bandat när de avlyssnat hans mobiltelefon.

25-åringen har under fängelstiden fått påbackning av strafftiden med ytterligare två års fängelse. Det blev straffet när han och två andra män i början av april dömdes i tingsrätten för grovt dopningsbrott och smuggling av dopningsmedel. Dopningspreparaten beställdes från Kina och skickades till en adress i Jämtland där en av de båda andra dömda männen bodde.

Ett paket som beslagtagits av polisen, efter att ha fastnat i tullen på Arlanda, innehöll dopningspreparat till ett värde av en halv miljon kronor.