Norrland

Ingen granskning av Milkoreklam

Konsumentverket tar inte upp en anmälan mot mejeriföretaget Milko för vilseledande reklam. Enligt anmälaren är reklamen vilseledande eftersom ytan som Milko hänvisar till täcker en alltför stor del av Sveriges totala yta och därmed inte kan betraktas som lokal, som påstås i reklamen.

Eftersom det bara finns en anmälan anser inte Konsumentverket att det är prioriterat ärende, säger Christine Holst jurist på verket till SR Jämtland. Hon nämner som exempel andra aktuella ärenden, exempelvis om olika bantningspreparat, där de inkomna anmälningarna kan uppgå till flera hundra, i ett och samma ärende. Konsumentverket har inte tagit någon ställning eller gjort någon bedömning huruvida Milkos reklam är vilseledande, poängterar Christine Holst.

- Anmälan finns dessutom kvar i vår så kallande "omvärldsbank" och om det skulle komma in flera liknande anmälningar om Milko-mjölken kan det komma att prövas, senare, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista