Kondoleansböcker läggs ut i länet

I Östersund flaggar man i dag på halv stång. På Länsstyrelsen, i Rådhuset och på Folkets hus kommer det under dagen att finnas kondoleansböcker.
I Bräcke har man haft en liten ceremoni på morgonen och halat flaggan till halv stång. Just nu förbereder man att kommunens skolor ska ha möten och diskussioner om det skedda, redan idag eller imorgon. I Berg kan man ta sig till kommunhuset där ett kondoleansbord finns uppställt i entrén, med ljus och fotografier och kondoleansbok. Även i Ragunda flaggas på halv stång och från klockan ett finns ett kondoleansbord uppställt i kommunhuset i Hammarstrand. I Åre finns även där ett kondoleansbord ditt alla är välkomna, alla institutioner och skolor flaggar på halv stång. Och i Strömsund kommer även där finnas ett kondoleansbord uppställt, där de som vill skriva sina namn är välkomna att göra det. Från eftermiddagen torsdag 11 september, finns ett kondoleansbord med ljus, foto och kondoleansbok i kommunhuset Krokom, där den som så önskar kan framföra sina kondoleanser. Kondoleansbok kommer även att finnas på servicekontoren i Föllinge och Änge. Även i Härjedalen planerar man att ge medborgarna möjlighet att lämna kondoleanser, men man har ännu inte fastställt hur och var.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".