Fängelsedom för dödshot

Åtta månaders fängelse blev domen för den 44-åring som stått åtalad för att ha lurat en gammal kvinna på pengar och för att ha hotat åklagaren Sune Andersson och några restaurangägare i Östersund till livet.
Den dömde ska vara kvar i häktet tills domen vinner laga kraft. Vidare dömdes 44-åringen till att betala 10 000 kronor vardera i skadestånd till Sune Andersson och en av de andra målsägarna för kränkning. Den kända bedragerskan som deltagit i att lura pengar av den gamla kvinnan dömdes för grovt bedrägeri och urkundsförfalskning till fortsatt psykiatrisk vård. Det har varit extra säkerhetspådrag i tingsrätten eftersom den nu dömde är släkt med den man som knivskar Sune Andersson för två år sedan. Åklagaren Åke Olsson, som var influgen från Stockholm eftersom ordinarie åklagare ansetts jäviga, är nöjd med domen som följde hans yrkande. 44-åringen kommer att överklaga domen som han anser bygger på felaktiga grunder.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".