Misstänkt knivman tidigare dömd

Den anhållne 41-åringen har tidigare dömts för att ha hotat ett vittne i drog- och våldtäktshärvan som nystades upp i början av 1990-talet.
För jämnt tio år sedan dömdes den nu misstänkte 41-åringen till skyddstillsyn för misshandel och missbruk. 1995 dömdes han till dagsböter för övergrepp i rättsak, det vill säga han hade hotat en person som lämnat uppgifter till polisen i drog- och våldtäkthärvan om våld. 1998 dömdes 41-åringen till ett års fängelse. Brottrubriceringen var Försök till narkotikabrott. 41-åringen erkände att han betalt 16 000 kronor för ett parti knark - amfetamin och hasch. Köpet fullbordades inte. Kuriren greps vid järnvägsstationen i Östersund. 41-åringen uppgav att han skulle ge knarket till sin bror, för att sedan anmäla honom till polisen. Syftet var att få honom att avhålla sig från att syssla med knark.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista