Lokalbrist gör att julkonsert uteblir

Det blir ingen julkonsert i Östersund i år. Den som vill höra Christer Sjögren, Charlotte Nilsson, Triple & Touch med fler får ta sig till Sundsvall istället.
Orsaken är att det stora scenbygget blockerar utrymningsvägarna i Sporthallen i Östersund. Det är räddningstjänsten i Östersund som påpekat att det inte går att bygga upp scenen som skett tidigare. Då blockeras utrymningsvägarna. Och att använda långväggen som räddningstjänsten föreslår går inte enligt Lennart Polhammar, som är den som arrangerar de kringresande julkonserterna. Någon annan lokal som rymmer produktionen finns inte i Östersund. För många är julkonserten tradition och Lennart Polhammar, som själv har sina rötter i Östersund, har redan mött publikens besvikelse. - Vi har fått hundratals brev och vykort. Folk är jättebesvikna, säger han till Radio Jämtland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".