- Försvinner tullen försvinner säkert mer

Om tullen försvinner från Gäddede, blir nästa steg att polis och fjällräddning i området avvecklas, det befarar kommunalrådet i Strömsund Lennart Oscarsson.
Kritiken var hård i går mot sparförslaget att lägga ner tullstationen i Gäddede. Bland annat ses nedläggningen som en katastrof för näringslivet på båda sidor om gränsen. Och kommunalrådet i Strömsund, Lennart Oscarsson, ser även även andra negativa följder av förslaget. - Försvinner tullen är risken att även polisen försvinner befarar kommunalrådet i Strömsund, Lennart Oscarsson. Han efterfrågar en helhehetssyn från myndigheternas sida, och dessutom att de ska ta regionalpolitiska hänsyn. MBL-förhandlingar om en nedläggning av tullen i Gäddede ska inledas den 9 oktober efter att Tullverkets generaldirektör har utvärderat förslaget. Beslut om en eventuell nedläggning väntas sedan i månadsskiftet oktober och november
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".