Ny man anhållen för Anna Lindh-mordet

En ny man har i dag på förmiddagen gripits och sitter nu på sannolika skäl anhållen misstänkt för mordet på utrikesminister Anna Lindh.
"På sannolika skäl" är den starkare graden av misstanke i rättssammanhang. Mannen greps i Stockholmstrakten där han också bor, enligt uppgifter till TT. Den 35-årige man som suttit häktad, skäligen misstänkt för mordet har i dag släppts ur häktet. Att den nu misstänkte anhållits på sannolika skäl betyder att spaningsledningen kunnat göra en matchning som inte kunde göras mot 35-åringen, säger Christian Diesen, professor i processrätt vid Stockholms universitet, till TT. - Antingen genom bilderna eller DNA, säger han. 35-åringen kommer förmodligen att få ett skadestånd från staten för den tid han suttit frihetsberövad. - Men det blir litet eftersom det är kort tid det handlat om. Sedan kan man räkna med att det kan bli förtalsmål mot tidningar, säger Christian Diesen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".