Östersund

Polisen söker klarhet om försök till mord

En 27-årig man blev natten mot söndagen svårt misshandlad i Östersund. Polisen hade på söndageftermiddagen ännu inga misstänka för brottet som rubriceras som försök till mord och som skedde i en lägenhet nära korsningen Skolgatan/Stuguvägen vid 1-tiden.

Flera maskerade personer som trängde sig in i lägenheten ska ha misshandlat mannen med någon form av tillhygge.

Detta enligt två andra personer som befann sig i lägenheten vid tillfället.

Mannen var medvetslös när ambulans förde honom till Östersunds sjukhus med svåra skador, enligt polisen. Vid sjukhuset hade man under söndagen inga uppgifter att lämna om tillståndet för den skadade.

- Vi är mycket angelägna om att allmänheten hör av sig till oss med tips och eventuella iakttagelser, säger polisens vakthavande befäl, Mikael Gruvelgård, som hänvisar uppgiftslämnare att kontakta polisen på telefonnummer 010-569 18 11.

Polisen hade inledningsvis inga klara uppgifter om förövarna eller vad som skulle vara motivet bakom misshandeln.

- Förutom offret befann sig två andra personer i lägenheten. En av dem ska ha bevittnat misshandeln, säger förundersökningsledare Eva Posner-Storm till SR Jämtland.

Samtliga tre personer som befann sig i lägenheten, inklusive den misshandlade mannen, är tidigare kända av polisen.

Under söndagen skulle ytterligare förhör hållas med de inblandade. Den misshandlade mannen som hållits nedsövd på sjukhuset hade inte själv kunnat höras om händelsen. Han var på söndageftermiddagen vaken och hans tillstånd något bättre, enligt uppgifter till polisen.

Michael Ragnarsson