Östersund

Långa köer till bostad i Östersund

Det är för närvarande bostadsbrist i Östersund och det medför långa köer till lägenheter.  Lena Sundström Akbas letar efter lägenhet, både åt sin egen familj och svågern Bayram Akbas.

Hos det kommunala bostadsbolaget Östersundsbostäder så ligger väntetiden för en lägenhet mellan två och tre år. Östersunds näst största bolag Akelius har för närvarande inga lediga lägenheter. Svårast att få tag på är små lägenheter där den sökande inte är student.

För tillfället söker uppskattningsvis 3500 personer aktivt lägenhet på Östersundsbostäder, vilket ger en väntetid på ungefär tre år i centrala Östersund.

Det pågår för tillfället en del planering för byggandet av nya lägenheter, bland annat planerar Östersundsbostäder bygga 100 lägenheter per år de närmsta fem åren.

Fältjägaren fastigheter planerar bygga i stadsdel norr och Akelius har sökt bygglov för att konvertera lokaler till lägenheter, det finns också planer på att renovera hotell Astor till lägenheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".