Östersund

Kommunalråd självkritisk om turerna kring ishallen

Bland folk engagerade inom is-sporterna i Östersund växer irritationen över vad de upplever som en ändlös väntan på klarhet om bygget av ny ishall. Den befintliga Z-hallen förfaller medan framtiden för issporterna fortfarande är olöst. Kommunalrådet Annsofie Andersson är självkritisk till hur kommunledningen hanterat frågan.

- Vi har inte haft tillräckligt bra dialog med issporterna och det måste vi lära oss av, säger Annsofie Andersson till SR Jämtland.

Bygget av ny ishall har skjutits fram ett år och Annsofie Andersson vill idag inte lämna några utfästelser om när hallbygget blir av.

Just nu finns fem olika alternativ till utförande och lokalisering av den nya ishallen - tre varianter i kommunens egen arenautredning, en i form av det så kallade "Vinterpalatset", en multiarena på universitetsområdet och ett alternativ som ishockeyn själv lanserat.

- Vi kan inte jobba vidare med fem alternativ. Vi politiker måste välja ett alternativ och det är det vi behöver mer underlag för att kunna göra när vi i höst har spikat budgeten för nästa år, säger Annsofie Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".