östersund

Inga besked om omsorgskompromiss

Uppdaterad 16:20
Den kompromiss som de styrande partierna i Östersund kom fram till, om att stoppa ytterligare privatisering inom omsorgen, står kvar trots pengatillskottet från regeringen.

I går beslutade regeringen att skjuta till nya pengar till kommunerna för 2010. Länets kommuner får dela på 95 miljoner kronor. Syftet är att man ska undvika att varsla anställda om uppsägning. Men det föranleder inga nya besked om kompromissen för omsorg på entreprenad i Östersunds kommun.

Vänsterpartiet hotade tidigare att hoppa av det politiska samarbetet i kommunen om mer omsorg privatiserades. Kompromissen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet blev att om staten sköt till mer pengar, så skulle privatiseringen stoppas.

Vänsterpartisten Stefan Konradsson, ordförande i socialnämnden vill ändå inte direkt ta tillbaka kompromissen innan han diskuterat med partikamrater och kommunledningen.

Enligt ett pressmeddelande från Vänsterpartiet under tisdagseftermiddagen kan det komma besked om hur kompromissen faller ut först efter en ny skatteprognos som väntas i början av oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".