östersund

GoExcellent återanställer 124

Callcenterföretaget GoExcellent i Östersund som gick i konkurs i september fortsätter nu sin verksamhet, det beskedet kom idag. Det innebär att en majoritet av de 124 personer i Östersund som tidigare sagts upp av kommer att erbjudas fortsatt fast anställning.

- Vi har sett över våra kostnader och har nu förutsättningar att driva verksamheten vidare i Östersund med lönsamhet efter flera år av förluster, säger koncernchef Lars Nilsson.

Tidigare har det sagts att det har saknats nya kunder och att Go Exellentkoncernen, med en omsättning på 95 miljoner euro, inte orkat driva vidare Östersundsföretaget. Men nu en månad senare ser det alltså annorlunda ut.

Företaget som vid årets början hade nära 400 anställda i Östersund varslade många anställda redan i våras och när konkursen blev ett faktum i september varslades de sista 124 personerna, men det får nu alltså fortsatt anställning.

Vid onsdagens information till de anställda kunde företagsledningen inte ge besked om hur många som kommer att få jobba kvar, men senast i mitten av december räknar den med att kunna ge besked om hur många av de 124 uppsagda som får jobba kvar. Helt klart är att de tiotalet personer som satt i stabsfunktioner inte blir kvar i den nya organisationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".