sverige

Östersund tänkbar destination igen

När Norwegian för drygt ett år sedan slutade trafikera Åre-Östersunds flygplats var bolaget hårt pressat och bad personalen gå med på lönesänkningar mot aktieoptioner i företaget. Nu är lågprisbolaget Norwegian en vinnare i branschen medan exempelvis SAS och Finnair brottas med stora lönsamhetsproblem. Bolaget håller en dörr öppen för en nystart på Östersund.

- Vår marknadsavdelning tittar hela tiden på nya möjligheter och dörren är absolut inte stängd för en nystart på exempelvis Östersund. Men det gäller att tänka smart och krisen för flygbranschen är långt ifrån över, säger Åsa Larsson, press- och informationsansvarig vid Norwegian, till SR Jämtland.

Luleå, Kiruna och Umeå är Norrlands-destinationer som Norwegian trafikerar för närvarande och där de ökat sina marknadsandelar till drygt 40 procent under det gångna året, enligt Åsa Larsson.

- Vi flyger med ganska stora maskiner med drygt 180 platser och det gäller att fylla planen, säger hon.

I veckan fasades det sista av Norwegians gamla MD 80-plan ur trafik. Stommen i bolagets flygplansflotta utgörs framöver av maskiner som bara bullrar hälften så mycket och som släpper ut en tredjedel mindre koldioxid - framförallt av typen Boeing 737-800.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".