Östersund

Tre krogar blir av med tillstånden

Tre av Östersunds krogar blir av med sina alkoholtillstånd i ett svep. Under onsdagen beslutade socialnämnden att ägaren till O'learys, Paus bar och Paus restaurang får sitt tillstånd indraget från och med nästa torsdag.

Främst O'learys har tidigare varit i blåsväder efter rykten om att minderåriga serverats alkohol och att man bjudit på gratis alkohol. Men det är inte därför nämnden drar tillbaka tillståndet.

– Det finns tre skäl som vi vägt samman, säger vänsterpartiets Stefan Konradsson, ordförande för socialnämnden i Östersund. Nämnden misstänker bulvanverksamhet, det har funnits leverantörsskulder och bolagets styrelse har varit ofullständig berättar han.

Nämnden var inte enig, de borgerliga partiernas representanter ville att frågan om att minderåriga serverats och att gratis alkohol getts ut skulle utredas noggrannare före ärendet avgjordes.

De brister som nämnden anger som skäl till beslutet har rättats till efter kommunens inspektion men det påverkar inte nämndens beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".